Tips & adviezen

Plannen voor verbouwing woning? Maak tot 1 juli gebruik van het lage btw-tarief en bespaar 15% btw

Plannen voor verbouwing woning? Maak tot 1 juli gebruik van het lage btw-tarief en bespaar 15% btw

Het lage btw-tarief op arbeidskosten bij het renoveren of verbouwen van uw huis geldt tot 1 juli 2015. Bent u van plan uw woning te verbouwen of wilt u binnenkort uw tuin (opnieuw) laten aanleggen Let op! U kunt alleen van het lage btw-tarief (6%) gebruikmaken als de verbouwing op 1 juli 2015 is afgerond. Grote verbouwingen moeten dus tijdig starten. Ook kunt u overwegen om met deelopdrachten te werken. 

Op welke werkzaamheden is het lage btw-tarief van toepassing? 

Het verlaagde btw-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning die ouder is dan 2 jaar. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. De tijdelijke maatregel geldt echter ook voor andere werkzaamheden. Lees hiervoor ons eerdere nieuwsitem Laag btw-tarief op verbouwingen verlengd tot 1 juli 2015 (15% voordeel).
 

Tijd begint te dringen 

U profiteert alleen van het lage btw-tarief als de verbouwing of renovatie is afgerond vóór 1 juli 2015. Advies voor ondernemers die met het verlaagde btw-tarief te maken hebben: het is verstandig om dit duidelijk in offertes te vermelden. U kunt bijvoorbeeld een inschatting van loonkosten apart opnemen in uw offerte met daarbij de vermelding dat het 6% btw-tarief geldt als de werkzaamheden voor 1 juli 2015 zijn afgerond.
 

Werkzaamheden na 1 juli 2015 afgerond 

Ondernemers opgelet! Heeft u deelfacturen uitgereikt met 6% btw in de periode van 1 maart 2013 t/m 30 juni 2015, terwijl de oplevering van voornoemde werkzaamheden plaatsvindt na 1 juli 2015? In dat geval is het algemene btw-tarief van 21% van toepassing op alle deelfacturen en op de eindafrekening. Er zal dan nog een naverrekening dienen plaats te vinden voor het btw-verschil.
 

Let op de voorwaarden voor toepassing van het verlaagd btw-tarief en vraag anders om advies. 

Heeft u vragen over toepassing van het verlaagd btw-tarief op verbouwingen en renovatie van een woning van ouder dan 2 jaar? Neem dan graag contact met ons op. Ook voor andere vragen over btw kunt u bij ons terecht.Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht