Tips & adviezen

Waarom een jaarrekening zo belangrijk is, zeker nu

Door de coronacrisis zitten diverse ondernemers in zwaar weer. Sommigen moeten (extra) geld lenen. Anderen staan zelfs voor de moeilijke keuze ‘Wel of niet doorgaan met de onderneming?’ In deze tijd krijgen wij dan ook vaker de vraag: “Kunnen jullie mijn jaarrekening 2019 op korte termijn samenstellen?” Logisch want de jaarrekening is voor uzelf, maar ook voor andere partijen zoals financierders, een essentiële bron van informatie over uw bedrijf om weloverwogen financiële besluiten te nemen. 
Verder lezen

Tien tips voor de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan bent u verplicht om tijdig digitaal aangifte inkomstenbelasting te doen. Voor de meeste ondernemers is het samenstellen van deze aangifte én de jaarcijfers van de onderneming (te) complex. Kennis van de belastingregels is van groot belang voor een juiste en volledige samenstelling van de jaarcijfers en aangifte, zeker die van een ondernemer zoals bijvoorbeeld een zzp-er. Specialistisch advies kan u voordeel en inzicht opleveren. In dit artikel geven wij u tien nuttige tips.


Verder lezen

Zes tips voor een goede voorbereiding op uw belastingaangifte 2019

Net als vele andere mensen ontvangt u binnenkort wellicht een uitnodiging om aangifte inkomstenbelasting te doen. Ook druppelen de hiervoor benodigde gegevens zoals jaaropgaven van werkgever(s),  uitkeringsinstantie(s) en banken binnen. Vindt u ‘belastingaangifte doen’ een vervelende en/of lastige klus? Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als u de aangifte niet zelf doet. Met de zes tips in dit artikel helpen wij u hierbij. 
Verder lezen

Meer tips & adviezen