Tips & adviezen

WIL JIJ OOK MENSEN HELPEN?

"De persoonlijke betrokkenheid en gerichte service kenmerkt Belastica. Je voelt je als klant echt koning. Of je nu buren bent of verder weg woont, particulier of ondernemer, jong of ouder. Iedereen voelt zich gehoord." Een review van één van onze cliënten. Onze medewerkers hechten veel waarde aan het klantbelang. Wij breiden ons gezellige team graag uit met een allround collega in het bezit van een scherpe geest met hbo denk- en werkniveau.


Verder lezen

Uitspraak Hoge Raad over box 3-inkomen - hoe nu verder?

Op 6 juni 2024 heeft de Hoge Raad (HR) meerdere uitspraken gedaan over de manier waarop nu het inkomen uit vermogen (box 3) wordt berekend. Volgens de uitspraken is de berekening in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Volgens de uitspraken mag de Belastingdienst alleen het werkelijk rendement op jouw box 3-vermogen belasten als dat lager is dan het door de Belastingdienst bepaalde fictief rendement.


Verder lezen

Bezint eer gij aan de nalatenschap begint…

Onlangs was er een vrouw in het NOS-nieuws die zonder nadenken een erfenis had geaccepteerd. Achteraf bleek er een schuld bij het UWV te zijn, waarvoor zij mocht opdraaien. Als mevrouw zich tot een deskundige zou hebben gewend, had deze haar kunnen vertellen dat ze de erfenis niet zuiver maar beneficiair had moeten aanvaarden. Dan zou ze alleen aanspraak op de erfenis hebben gemaakt bij een positief saldo. Een dergelijk advies kost weinig en had een hoop ellende bespaard. Helaas is dit niet het enige misverstand (namelijk dat een advies over erven per definitie duur is) dat over erven bestaat.


Verder lezen

Meer tips & adviezen