Historie Belastica

De start
Het was eind 1992. Nadat wij, José Kattenberg en Peter Onderwater, jaren samen hadden gewerkt op een accountantskantoor vonden wij het tijd worden om voor onszelf te beginnen. Het pand aan de Jacoba van Beierenweg 84 in Voorhout kwam leeg te staan en dat betekende het startsein voor ons eigen bedrijf. We popelden om zo snel mogelijk te beginnen. De kurk- en parketvloeren lieten we daarom liggen en het kantoor werd ingericht met meubels uit de showroom. Het zeegroen van de stoelen in de spreekkamer was bepalend voor onze huiskleur. Het 'Belastica-groen' werd geboren. 

Het ontstaan van naam en logo
De naam was even puzzelen. Het mocht geen bestaande naam zijn en we wilden geen 'eigennaam', dus Onderwater of Kattenberg was niet toegestaan. Een andere eis was dat de eerste letter van onze naam aan het begin van het alfabet moest staan. Bedrijven zocht je toen op in het telefoonboek, er was geen sociale media. Verder moest de naam een onbewuste associatie met belastingen oproepen, we zijn tenslotte belastingadviseurs. Toen één van ons 'Belastica' opperde, vielen de stukjes in elkaar en zagen we het logo voor ons; een geheel dat ontstaat door alle blokjes (lees: informatie) in elkaar te laten vallen.  

De eerste jaren
Snel na de start van ons kantoor kregen we het hartstikke druk. We hadden geen secretaresse en moesten alles zelf doen. De telefoon opnemen, administraties voeren, het maken van jaarstukken en voeren van besprekingen. Dat was wel even wennen. Wanneer je voor het eerst personeel aanneemt voelt dit als een grote verantwoordelijkheid, een enorme stap. Onze oud-collega van het accountantskantoor, Niek, stond al snel op de stoep. Het heeft echter een aantal jaar geduurd voordat we hem aannamen. Eenmaal deze stap genomen kwam er snel meer personeel. Ons cliëntenbestand bleef groeien en daarmee ook ons team.

Uitbreiding activiteiten naar Leiden
In 2005 kregen wij het aanbod een Leidse assurantieportefeuille over te nemen. Hierdoor ontstonden verschillende vragen. Bleven we in Voorhout of werd het toch Leiden? Waren de portefeuilles samen te voegen? Om dit uit te zoeken zijn we begonnen om één dag in de week in Leiden te werken. Dit beviel goed. We namen ons werk vanuit Voorhout mee, maakten kennis met de werkwijze van een assurantiekantoor en beheer van onroerend goed, en bouwden een eigen cliëntenbestand op in Leiden. De opening van een tweede kantoor en het samenwerkingsverband met Okey Assurantiën en Keij Beheer was een feit. 

Inspelen op de toekomst
Als verantwoorde ondernemers vinden wij het voortbestaan van ons bedrijf belangrijk. Per 1 januari 2012 is Peter Duijnhoven toegetreden als maat van Belastica. Hiermee waarborgen wij de continuïteit van Belastica. Voor u als cliënt, en voor onszelf. 

De situatie nu: meerdere disciplines onder twee daken
Nu werken we vanuit onze kantoren in Voorhout en Leiden. Voor u en ons maakt het niet uit waar we zitten, wij zijn er voor u.

Contact

Belastica Voorhout
Jacoba van Beierenweg 84
2215 KZ Voorhout
Tel:  0252-232114
Routebeschrijving

Belastica Leiden
Zeemanlaan 39
2313 SW Leiden
Tel:  071-5138202
Routebeschrijving

Vragen of opmerkingen
Contactformulier