Tips & adviezen

Staatssecretaris Wiebes: voor 5 april aangifte is voor 1 juli bericht

Staatssecretaris Wiebes: voor 5 april aangifte is voor 1 juli bericht

Wie tot en met 4 april zijn belastingaangifte indient, ontvangt nog vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Dat maakte staatssecretaris Wiebes van Financiën vandaag bekend. Eigenlijk zou de groep die voor 1 juli bericht wil hebben van de Belastingdienst op 1 april de aangifte inkomstenbelasting moeten hebben ingeleverd. Staatssecretaris Wiebes trekt die termijn nu op tot 5 april. 

Bron: Nu.nl
 

4 dagen extra de tijd en vóór 1 juli uitsluitsel

Door deze verruiming heeft u nu 4 dagen langer de tijd om uw aangifte inkomstenbelasting 2015 in te dienen en gegarandeerd vóór 1 juli bericht te ontvangen van de Belastingdienst. De aangifte kan normaal gesproken (zonder uitstel) tot 1 mei worden ingediend, maar verstuurt u uw aangifte tussen 5 april en 1 mei dan geeft de Belastingdienst niet de garantie dat u voor 1 juli bericht krijgt. 

 

Basistip: een goede voorbereiding is het halve werk!

Aangifte inkomstenbelasting doen is minder lastig als u alle benodigde documenten eerst verzamelt. In ons artikel Belastingaangifte 2015: bereid u voor met deze checklist beschrijven wij welke gegevens u mogelijk nodig heeft voor uw privé belastingaangifte. Voor het aangeven van uw inkomsten uit onderneming zijn extra gegevens vereist.
 

10 tips & adviezen voor de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan bent u verplicht om tijdig digitaal aangifte inkomstenbelasting te doen. Voor de meeste ondernemers is de aangifte inkomstenbelasting (te) complex. Kennis van de belastingregels is van groot belang voor de juiste samenstelling van de aangifte, zeker die van een ondernemer zoals bijvoorbeeld een zzp-er. Specialistisch advies kan u voordeel opleveren. In dit artikel geven wij u 10 tips & adviezen voor de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers.
 

Ziet u elk jaar op tegen uw aangifte? Vraag onze hulp.

Wij stellen de aangifte inkomstenbelasting graag voor u samen en dienen deze elektronisch in bij de Belastingdienst. Ook als u geen aangifte hoeft te doen, maar wel verwacht belasting terug te krijgen. Bent u nog geen cliënt? U bent bij ons van harte welkom. Neem graag contact met ons op voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek.

 

Een goede belastingadviseur is zijn geld meer dan waard!

Het levert altijd wat op als u een goede belastingadviseur in de arm neemt. Is het niet belastingbesparing dan is het wel inzicht in uw particuliere en zakelijke situatie. Lees in ons artikel Een goede belastingadviseur is zijn geld meer dan waard! hoe u, uiteraard bij voorkeur bij Belastica, uw belastingzaken uitbesteedt. Wij schetsen in dit artikel een aantal voordelen voor u.
 Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht