Tips & adviezen

Staatssecretaris Wiebes: voor 15 april aangifte is voor 1 juli bericht

Staatssecretaris Wiebes: voor 15 april aangifte is voor 1 juli bericht

Mensen die hun belastingaangifte vóór 15 april insturen, ontvangen nog vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Dat maakte staatssecretaris Wiebes van Financiën maandag 23 maart jongstleden bekend. Eigenlijk zou de groep die voor 1 juli bericht wil hebben van de Belastingdienst op 1 april de aangifte moeten hebben ingeleverd. Staatssecretaris Wiebes trekt die termijn nu tot 15 april op. 

Bron: ANP
 

Twee weken extra de tijd en vóór 1 juli uitsluitsel

Door deze verruiming heeft u nu twee weken langer de tijd om uw aangifte inkomstenbelasting 2014 in te dienen en gegarandeerd vóór 1 juli bericht te ontvangen van de Belastingdienst. Wordt aangifte gedaan tussen 15 april en 1 mei aangifte dan geldt deze garantie niet.

Met deze maatregel wil Wiebes voorkomen dat de website van de Belastingdienst eind maart overbelast raakt als veel mensen tegelijk (voor 1 april) aangifte gaan doen. Om topdrukte op de website van de Belastingdienst te voorkomen, werd eerder al besloten dat er dit jaar niet alleen in maart maar ook in april aangifte kan worden gedaan. Lees meer hierover in ons nieuwsitem Vanaf 1 maart: tijd voor uw aangifte inkomstenbelasting 2014
 

Ziet u elk jaar op tegen uw aangifte?

Wij stellen de aangifte inkomstenbelasting graag voor u samen en dienen die elektronisch in bij de Belastingdienst. Ook als u geen aangifte hoeft te doen, maar wel verwacht belasting terug te krijgen. Bent u nog geen cliënt? U bent bij ons van harte welkom. Neem graag contact met ons op voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek.
 

Een goede belastingadviseur is zijn geld meer dan waard!

Het levert altijd wat op als u een goede belastingadviseur in de arm neemt. Is het niet belastingbesparing dan is het wel inzicht in uw particuliere en zakelijke situatie. Lees in ons vorige nieuwsitem Een goede belastingadviseur is zijn geld meer dan waard! hoe u, uiteraard bij voorkeur bij Belastica, uw belastingzaken uitbesteedt. Wij schetsen in dit artikel een aantal voordelen voor u.Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht