Tips & adviezen

WW-uitkering: sneller aan het werk per 1 juli 2015

WW-uitkering: sneller aan het werk per 1 juli 2015

Met de Wet Werk en Zekerheid wordt de WW-uitkering aangepast om mensen sneller aan het werk te krijgen. Deze aanpassing gaat in per 1 juli 2015. Een korte samenvatting van de aangepaste WW-uitkering per juli 2015.

Hoe komen mensen sneller aan het werk?

Wanneer je langer dan 6 maanden een WW-uitkering geniet, dien je elke vorm van beschikbaar werk als passend werk te aanvaarden. Door een hervorming van inkomensverrekening kan het inkomen niet lager worden dan je kreeg in de WW.
 

Daarbij geeft het FNV aan: "Daarnaast wordt het vanaf 1 juli 2015 financieel aantrekkelijker om vanuit de WW weer aan het werk te gaan. Hiertoe wordt de urenverrekening vervangen door de inkomensverrekening. Bij inkomensverrekening wordt een deel van de (extra) inkomsten in mindering gebracht op de uitkering, het andere deel wordt niet in mindering gebracht. Het gevolg is dat werkhervatting vanuit de WW financieel meer oplevert."


Bron: FNV.nl: Nieuwe regels bij ontslag WW en flexibele contracten


WW-termijn verkort naar 2 jaar

In de periode van 1 juli 2016 tot 1 april 2019 wordt de WW-termijn stapsgewijs verkort. Waar deze nu nog 38 maanden is, wordt deze verkort naar 24 maanden. Op basis van afspraken in de CAO's met de sociale partners kan de uitkering door deze sociale partners alsnog worden aangevuld tot maximaal 38 maanden.


Verder lezen

Meer weten over de consequenties van de Wet Werk en Zekerheid? Lees verder in deze artikelen:

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht