Tips & adviezen

Werkkostenregeling met ingang van 2015 verplicht. Bent u er klaar voor?

Werkkostenregeling met ingang van 2015 verplicht. Bent u er klaar voor?

Werkgevers opgelet! Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) voor alle werkgevers verplicht. Wat moet u weten voor 1 januari 2015? Lees alles over de werkkostenregeling in onze digitale brochure.
 

Met ingang van 1 januari 2015 is het afgelopen met alle oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers. En dat is best wel even wennen. Mocht u eerder nog eens in de drie jaar belastingvrij een fiets aan uw werknemer of werkneemster geven, per 1 januari aanstaande wordt dit een heel ander verhaal. Zo ook de verstrekking van een kerstpakket en het houden van een personeelsfeest.

Vergelijk de bestaande situatie met de verplichte werkkostenregeling
Heeft u in het verleden afspraken gemaakt met de Belastingdienst over onkostenvergoedingen aan uw werknemers? Per 1 januari vervallen deze en heeft u alleen nog met de werkkostenregeling te maken. Zelfs vergoedingen die verplicht zijn gesteld door de CAO kunnen straks problemen geven als er nu niet naar gekeken wordt. Kortom: u moet echt aan de slag en de bestaande situatie in uw bedrijf goed gaan vergelijken met de aanstaande verplichte werkkostenregeling. 

Bent u al eerder overgestapt op de werkkostenregeling? 
Ook dan moet u goed blijven opletten. Er verandert nog steeds van alles, en toegestane regelingen van nu kunnen straks opeens een hoofdpijndossier vormen. Denk alleen al aan de verlaging van de ‘vrije ruimte’ van 1,5% naar 1,2%. En wat zal uw fiscale ruimte straks in 2015 ongeveer gaan worden? Personeelsmutaties kunnen grote invloed hebben, zeker in combinatie met de verlaging van dat percentage. 

Alles over de regeling in onze folder
U heeft veel redenen om onze digitale folder eens goed door te nemen: het kan u veel problemen besparen! Ook als u al over bent op de werkkostenregeling is deze informatie voor u van belang.Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht