Tips & adviezen

Pensioen & Financial Lifestyle Planning: Jouw toekomst, jouw regie

Pensioen & Financial Lifestyle Planning: Jouw toekomst, jouw regie

Pensioen roept vaak beelden op van rustige dagen, grijze haren en de vrijheid om te doen wat je écht wilt. Maar wie bepaalt eigenlijk hoe jouw pensioen eruitziet? Wacht je op de AOW of op een pensioen dat je opbouwt via je werkgever? Wat betekent een goed pensioen voor jou? En misschien wel het belangrijkste, wanneer kun jij echt van dat pensioen gaan genieten? Heb jij de regie over jouw pensioen?

Foto en bron: FFP“Ik MOET toch werken tot mijn 68ste”

Vaak stellen we het onderwerp pensioen uit. Er wordt weleens over nagedacht, maar vaak ook weer terzijde geschoven. Want wie weet nu al of je dat pensioen überhaupt haalt? Daarnaast spelen belemmerende gedachten een rol zoals “Ik MOET toch werken tot mijn 68ste”, “Die droomreis kan pas als ik met pensioen ben“, “Een eigen vakantiehuis is niet voor onze familie weggelegd”.
 

Financial Lifestyle Planning

Bij financial lifestyle planning begint het met het uitspreken van je diepste dromen en wensen. Hoe zie jij jouw leven voor je, als alles mogelijk is? Wat zou je doen als geld geen beperking vormt, maar alleen de tijd tikt? Door zulke vragen denk je dieper na over wat jij écht wilt en waar jij gelukkig van wordt. Financial lifestyle planning gaat niet alleen over pensioen; Het is een allesomvattende benadering van jouw financiële toekomst die start met het onderzoeken van jouw gedachten, verlangens en doelen voordat er naar de cijfers wordt gekeken.
 

Kun jij rondkomen van € 1.500 per maand?

Als je niets doet moet je van de AOW rondkomen, circa € 1.500 per maand.  Op financieel gebied zijn er allerlei mogelijkheden om je pensioen te regelen. Via de meeste werkgevers kun je meedoen aan een pensioenregeling. Deze pensioenregeling laat je jaarlijks weten welk bedrag je kunt verwachten, maar ook wanneer je over dit geld mag beschikken.

Als werknemer en als ondernemer kun je vaak ook fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen middels een lijfrenteproduct. Helaas is deze opbouw niet flexibel, maar biedt zeker mogelijkheden in het totale financiële plan. Het voordeel is dat je in de meeste gevallen belasting kunt besparen.
 

Minipensioen doen!

Wat als je niet wilt wachten tot je pensioen om onvergetelijke herinneringen te maken? Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Veel 30 tot 50 jarigen kiezen er voor om niet te wachten met hun droomreis of minder te werken als ze ouder zijn. Het is makkelijker om te (be)sparen als je weet wat je doel is, ondersteund door een realistisch plan.
 

Toekomstplanning

Wanneer ga jij met pensioen? Breng met behulp van een gecertificeerd financieel planner je wensen en financiën in kaart door middel van een financieel plan. Begin met het plannen van jouw toekomst, jouw regie. Kijk voor meer informatie op www.goedfinancieelplan.nl.
 

Kom in actie!

November staat in het teken van Pensioen en wordt er extra aandacht besteed aan wat jij kunt doen voor je pensioen. Wil je zelf al actie ondernemen? Plan dan een afspraak met één van onze gecertificeerd financieel planners.
 

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht