Tips & adviezen

Eerste aanslagen inkomstenbelasting 2014 verstuurd

Eerste aanslagen inkomstenbelasting 2014 verstuurd

De Belastingdienst is gestart met het versturen van de eerste aanslagen inkomstenbelasting. Vandaag, dinsdag 12 mei 2015, ontvangen ongeveer 1 miljoen mensen hun belastingaanslag op hun deurmat zo meldt de Belastingdienst. Iedereen die vóór 15 april zijn of haar aangifte heeft ingediend, ontvangt voor 1 juli bericht van de fiscus. De Belastingdienst probeert mensen die hun aangifte voor 6 mei hebben gedaan, ook voor 1 juli bericht te sturen.

Bron: Belastingdienst

Definitieve of voorlopige aanslag

Mensen ontvangen meteen een definitieve aanslag of eerst een voorlopige aanslag. Vorig jaar ontvingen ruim 5,5 miljoen mensen meteen een definitieve aanslag. De fiscus verwacht er dit jaar meer te versturen.
 

Digitale aanslag

Een deel van de mensen ontvangt voor het eerst ook een digitale aanslag in de Berichtenbox, de persoonlijke digitale brievenbus op MijnOverheid. De digitale aanslag is dit jaar nog een proef en wordt verstuurd naast de papieren aanslag. 
 

Bijbetalen of minder terugontvangen: zoveel naheffing krijgt u

5 tot 6 miljoen belastingplichtigen kunnen een naheffing of lagere teruggave verwachten over 2014. Waarom deze naheffing of lagere teruggave? Meer hierover leest u in ons eerdere nieuwsitem Bijbetalen of minder terugontvangen in 2015: zoveel naheffing krijgt u.
 

4 maanden extra tijd om te betalen

Ontvangt u een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014? Dan krijgt u vanwege de onjuistheden in de systemen van de Belastingdienst met betrekking tot de wijzigingen in de inkomensafhankelijke heffingskortingen eenmalig automatisch 4 maanden extra de tijd om te betalen. Dit geldt voor alle aanslagen met een datum vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaardbetalingstermijn van 6 weken. U hebt dus ruim 5 maanden de tijd om te betalen. U krijgt hierover apart een brief. Over voornoemde periode hoeft u geen invorderingsrente te betalen.
 



Vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het weten.


Typ bovenstaande code over.
Terug naar overzicht